OSOITE

Särmänkatu 2
32700 Huittinen

HARJAVALTA

02 546 0445

KOKEMÄKI

02 546 0445

HUITTINEN

02 567 109

Muuttosiivousohje

MUUTTOSIIVOUS

(Tulosta ohje)

Pois muuttaessasi tärkeimpiä juttuja on tehdä kunnollinen muuttosiivous. Näin varmistat vakuusmaksusi palautuksen täysmääräisenä ja uuden asukkaan on mukava muuttaa siistiin asuntoon. Hoitaessasi seuraavat kohdat kuntoon, olet ehdottomasti askeleen lähempänä vakuusmaksun palautusta.

 

Kosteat tilat eli kylppäri ja vessa

□ Pese pönttö perusteellisesti, muista käyttää harjaa

□ Jynssää ja hinkkaa käsienpesuallas, suihkutilojen seinät ja vesihanat perusteellisesti. Älä unohda lattiaa

□ Pese lattiakaivot: irrota kansi ja puhdista kannen lisäksi hajulukko hiuksista ja muusta töhnästä. Poista irtokarvat myös lavuaarista.

□ Onnellisille saunan omistajille: pese saunan lauteet ja seinät. Käytä harjaa ja saunan puhdistukseen tarkoitettua ainetta. Muista huuhdella.

Keittiö

□ Virta pois jääkaapista ja pakastimesta   Pese kylmäkalusteet, käytä sientä tai rättiä sekä pesuainetta. Älä käytä teräaseita pakastimen jäihin  Solukämpässä voi olla kohteliasta laittaa virrat takaisin pesun ja sulatuksen jäljiltä. Kämppis kiittää  Huolehdi etteivät sulamisvedet valu lattialle, käytä esim. pyyhkeitä. Jätä jääkaapin ja pakastimen ovet auki.

□ Puhdista liesikuvun rasvasuodatin irrottamalla rasvasuodatin, peseminen tulee vaatimaan harjaa. Puhdista myös poistoilmaventtiilit pyyhkimällä pölyt ulko- ja sisäpuolelta venttiiliä irrottamatta tai säätöjä muuttamatta. Rättiä ja kättä pidempää voidaan tarvita.

□ Pese liesi sienellä ja pesuaineella, keittolevyt teräsvillalla sekä uuni ja pellit uuninpesuaineella. Muista myös imuroida uunin taustat ja reunukset vetämällä liesi irti seinästä. Käytä rättiä seinän, kaappien ja lieden reunoissa olevien roiskeiden hävittämiseen.

Muut tilat

□ Tyhjennä, puhdista ja pyyhi kaapit, hyllyt ja ovet.

□ Imuroi ja pese kaikkien tilojen lattiapinnat.

□ Puhdista ja pyyhi ovet ja oven pielet.

□ Puhdista patterit, lattialistat ja kukkalaudat.

□ Tyhjennä ja siivoa parveke/piha/terassi sekä oma varastokoppisi.

□ Kalusteet, patjat, televisiot sekä muut ongelmajätteet on itse toimitettava kierrätykseen. Älä jätä näitä kohteesi jätepisteeseen

□ (Uusi asukas varmasti myös arvostaisi, jos ikkunat olisivat puhtaat.)

□ Muista sulkea ja lukita ovet

□ Älä jätä asuntoon mitään omia tai edellisen asukkaan tavaroita/vaatteita